Bimët mjekësore që pastrojnë stomakun dhe pankreasin, si t’i përdorni

Cilësia e jetës varet nga funksioni tepër i përpiktë i trupit dhe organeve. Por kjo nuk është gjithmonë e lehtë.

 

Ndonjëherë një regjim i gabuar ushqimor mund të shkaktojë jo vetëm inflamacion por edhe të nxisë akumulimin e toksinave.

Sipas te dhënave, pankreasi është një prej organeve që vuan më shumë pasojat e toksinave.

Ky organ është përgjegjës për prodhimin e acideve të stomakut që mundësojnë tretjen e ushqimeve që hamë.

Pankreasi prodhon insulinë dhe ndihmon të rregullojë nivelin e sheqerit në gjak.

Falë tij, njeriu arrin të shmangë diabetin.

Bimët Mjekësore Për Shëndetin E Stomakut dhe Pankreasit

Çaji jeshil

Çaji jeshil është një antioksidant natyral.

Konsumi ditor i tij përmirëson shëndetin e stomakut dhe pankreasit.

Ky çaj përmban një substancë të njohur si EGCG që parandalon formimin dhe shumimin e qelizave tumoriale.

Çajin jeshil e gjeni në supermarkete dhe farmaci.

Gjysëm luge çaj jeshil pluhur ziejeni në një gotë ujë. Pini një gotë në ditë. Personat me tension të ulët duhet të kenë kujdes me sasinë.

Çaji i jamballit

Çaji i jamballit është i pasur me substanca që mbajnë nën kontroll glukozën në nivel qelizor.

Ato luftojnë inflamacionin dhe shërojnë pankreasin.

Sipas të dhënava, ky çaj rekomandohet edhe për rezistencën ndaj insulinës.

Çaj Rozmarine Dhe Sherebele

Çaji i kombinuar i të dy bimëve mjekësore përkujdeset për shëndetin e pankreasit.

Ai qetëson muskujt dhe nxit gjumin.

Rozmarina në veçanti lufton inflamacionin dhe pastron pankreasin.

Zieni një tufë rozmarinë me pesë gjethe sherebele, shtoni mjaltë dhe pijeni rregullisht çdo ditë për rreth një muaj.

Gjembgomari

Çaji i gjembgomarit përmba silimarinë, një substancë që ndihmon në shërimin dhe rimëkëmbien e mëlçisë dhe pankreasit.

Kjo substancë shërben si antioksidant dhe stimulon zhvillimin e qelizave të reja të mëlcisë dhe pankreasit.

Gjembgomari zakonisht bëhet pjesë e shumë terapive bimore pastruese për organet.

Zieni një lugë gjelle me gjethe të thara gjembgomari në një çajnik me ujë.

Pasi të ketë zier, lëreni mënjanë të ftohet dhe çajin mund ta pini pas vakteve.

Gjembgomarin mund ta konsumoni edhe si kapsulë në një sasi prej 450 mg, por vetëm nëse rekomandohet nga mjeku.

Artikulli paraprakGati për në SPAK/ Firma e Mirela Kumbaros për kompaninë që eksportoi mbetje të rrezikshme
Artikulli tjetërSi u mbulua arkivoli i një pashai katolik shqiptar Bib Dod Pashës me flamurin francez