Fruti ‘magjik’ i Mesdheut! Njihuni me përfitimet e jashtëzakonshme në shëndet të ullirit

Fruti magjik i Mesdheut është një dhuratë e natyrës për shëndetin tonë.

Është ushqimi më i mirë për zemrën.

Falë acideve yndyrore të pangopura, ullinjtë ndihmojnë në reduktimin e LDL-së, d.m.th. të kolesterolit “të keq”, ndërsa luftojnë rrezikun e sulmit në zemër dhe presionit të lartë të gjakut. Gjithashtu, vetitë e fuqishme antioksidante të polifenoleve që përmbahen në ullinj mund të minimizojnë stresin, gjë që sipas hulumtimeve është jashtëzakonisht e rrezikshme për shëndetin e zemrës.

Ato përmirësojnë qarkullimin e gjakut.

Komponimet bimore që përmbajnë ullinjtë duket se mund të rrisin prodhimin e oksidit nitrik, duke përmirësuar funksionin vaskular dhe rrjedhimisht qarkullimin më të mirë të gjakut në inde. Sipas studimeve, qarkullimi i mirë siguron mirëqenie dhe parandalon shfaqjen e sëmundjeve kronike!

Ata forcojnë kockat!

Polifenolet përmirësojnë densitetin e kockave, duke forcuar kockat dhe duke parandaluar sëmundjet e dhimbshme të kockave si artriti dhe osteoporoza. Në të njëjtën kohë, ato ndihmojnë në luftimin e inflamacionit dhe kancerit.

Ato nxisin humbjen e peshës.

Ullinjtë përmbajnë yndyrna të shëndetshme që kontribuojnë pozitivisht në humbjen e peshës. Yndyrnat e pangopura kontribuojnë ndjeshëm në uljen e oreksit, gjë që ju pengon të hani tepër. Në të njëjtën kohë, është vërtetuar se ullinjtë ngadalësojnë tretjen dhe dërgojnë sinjale ngopjeje në tru. Së fundi, ato ndihmojnë trupin të prodhojë adiponektinë, një hormon që ndihmon në rritjen e djegies së yndyrës.

Kanë veti antioksiduese!

Ullinjtë janë një burim shumë i mirë i vitaminës E, e cila ka veti antioksiduese dhe mund të vonojë plakjen e qelizave. Gjithashtu, ullinjtë janë të pasur me karotinë antioksidantë dhe vitaminë A e cila forcon imunitetin, kontribuon në trajtimin e sëmundjeve të lëkurës, vepron kundër kancerogjenezës dhe parandalon plakjen e lëkurës!

Exit mobile version