Pastrimi i organizmit është i një rëndësie të veçantë për arsyen se toksinat pengojnë qarkullimin e gjakut, shpërndarjen e oksigjenit dhe mbi të gjitha punën e mëlçisë.
Për më tepër, eliminimi i toksinave është thelbësor për uljen e tensionit të lartë dhe parandalimin e atakut në zemër. Një nga kurat natyrale më të mira për pastrimin e mëlçisë është ajo me panxhar, kivi dhe majdanoz.
Si të përgatisni kurën natyrale me kivi dhe panxhar
Përbërësit
Gjysmë panxhari
1 kivi
1 tufë e vogël majdanoz
1 gotë me ujë
Përgatitja
Qërojeni kivin dhe prijeni në copa të vogla. Qërojeni panxharin dhe prijeni në copa dhe më pas hidhini në mikser bashkë me majdanozin e copëtuar. Lëreni mikserin të bëjë punën e vet për 1-2 minuta dhe lëngu është gati.
Vlerat shëndetësore të kivit dhe panxharit
Kivi, majdanozi dhe panxhari janë ushqimet më të mira për pastrimin e mëlçisë dhe enëve të gjakut nga toksinat.
Panxhari i kuq vjen gjithashtu në ndihmë për të forcuar imunitetin. Ai përmirëson nivelin e shpërndarjes së oksigjenit në ccdo qelizë të trupit dhe rrit prodhimin e rruazave të kuqe të gjakut.
Panxhari është gjithashtu i pasur me vitamina dhe është efikas në përmbushjen e nevojës së organizmit për hekur.
Sipas të dhënave, pirja e tre gotave më lëng kivi në ditë ndihmon në uljen e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare dhe për një imunitet të fortë.
Kivi është shumë i pasur me fibër dhe rrjedhimisht pengon rritjen e kolesterolit të keq. Kivi rekomandohet edhe për parandalimin e kancerit të zorrës së trashë.
Kivi është një frut ideal për njerëzit që vuajnë nga diabeti. Ai ndihmon në mirëmbajtjen e nivelit të sheqerit në gjak. Kivi është gjithashtu shumë i pasur me vitaminë C.
Ndërkohë enzimat e panxharit dhe të kivit së bashku e mbrojnë mëlçnë nga dëmet e shkaktuara prej radikaleve të lira. Shëndeti i enëve të gjakut është i lidhur ngushtë me mëlçinë.
Lëngu i panxharit dhe kivit pastron enët e gjakut dhe çliron mëlçinë nga toksinat.
Këtë lëng duhet ta përfshini sa më shumë në regjimin tuaj ushqimor. Llogarisni ta vazhdoni kurën për një periudhë 15 ditore duke e konsumuar lëngun esëll në mëngjes, një herë në ditë./AgroWeb.org