Shumica prej nesh i hamë çdo ditë, madje edhe fëmijët! Këto 4 ushqime rrisin rrezikun për t’u prekur nga diabeti

Sipas një studimi të kryer nga shkencëtarët britanikë, disa lloje të ushqimeve të përpunuara mund të rrisin ndjeshëm rrezikun e diabetit të tipit 2.

 

Studiuesit ndoqën pothuajse 312,000 njerëz nga tetë vende evropiane për një mesatare prej 11 vjetësh, dhe pothuajse 15,000 prej tyre zhvilluan diabetin e tipit 2.

Ushqimi i përpunuar me 10% u shoqërua me një rritje prej 17% të rrezikut të diabetit.

Ushqimet rrisin rrezikun e diabetit

Ushqimi që përmban shumë kalori, sheqer, yndyrë dhe kripë është më i dëmshmi dhe shkencëtarët kanë dalluar katër lloje:

  1. ushqime të kripura
  2. produkte me origjinë shtazore, si mishi i përpunuar
  3. ushqime të gatshme
  4. Pijet e ëmbla (lëngje dhe pije të tjera të ëmbla)

Hulumtimet kanë treguar se këto katër lloje ushqimesh lidhen me një rrezik më të lartë të diabetit.

Artikulli paraprakBasha: Rama dhe Berisha nuk kanë më ça të japin. Do jemi në zgjedhje si alternativë ndaj tyre me 140 kandidatët tanë
Artikulli tjetër“Duhet hetim i plotë urgjent”- Ministri britanik dënon sulmin në Zubin Potok: Autorët të mbajnë përgjegjësi