Mësoni se si mund të kombinoni vetitë e ndryshme të frutave dhe perimeve për të bërë lëngje natyrale të shijshme që do t’ju ndihmojnë të humbni peshë më lehtë.
Kastravec, mollë dhe xhenxhefil.
Kastraveci është një diuretik natyral, mollët janë të pasura me pektinë që largon toksinat dhe ndihmon në funksionimin e sistemit tretës, dhe xhenxhefili rrit temperaturën e trupit, duke bërë që të digjen më shumë kalori.
Shalqi me spinaq.
Shalqiri është gjithashtu një frut i fuqishëm diuretik ndërsa përmban një sasi të madhe të vitaminave A dhe C dhe një sasi të mirë të kaliumit. Spinaqi ndihmon në rritjen e volumit të muskujve që nga ana tjetër ndihmon në djegien e yndyrës, ndërsa ka vitaminë C, kalcium dhe hekur.
Karrota, portokalli dhe majdanozi.
Karotat janë të pasura me vitamina B, C, D, E, K dhe acid folik, ndërsa sipas hulumtimeve reduktojnë dëshirat për ëmbëlsira. Portokallet, përveç përqendrimit të lartë të vitaminës C, kanë edhe një sasi të mjaftueshme të kaliumit. Së fundi, majdanozi aktivizon djegien dhe është i pasur me vitamina C dhe K, të cilat lehtësojnë përthithjen më të mirë të kalciumit dhe përmirësojnë funksionin e zemrës.
Pjepër dhe grejpfrut.
Grejpfruti, edhe pse konsiderohet si një nga frutat më të mirë dietik, kishte një shije shumë të hidhur, saqë në shumicën e rasteve nuk mund të hahet vetëm. Kur e përzieni me pjepër, të pasur me vitaminë C, A dhe kalium, atëherë keni një lëng të shijshëm dhe detoksifikues për dobësim.