Imuniteti është një parakusht për shëndet të mirë dhe jetë të gjatë, dhe në qoftë se doni ta mbani të fortë, aplikoni ndryshime në dietën tuaj. Në ditët e sotme nuk është lehtë ta mbash sistemin imunitar të shëndetshëm dhe të fortë. Ajri i papastër, ushqimi i pashëndetshëm dhe stresi i tepërt gjithsesi lënë gjurmët. Si t’i ndihmoni vetes? Mënyra më e mençur është që këtë ta bëni në mënyrë natyrale – me ushqim! Ekspertët rekomandojnë ushqime që e forcojnë sistemin imunitar. Spinaqi – Spinaqi gjithmonë konsiderohet si një ushqim i shkëlqyeshëm. Në spinaq fshihet një thesar i vërtetë vitaminash – nga vitaminat A, B2 dhe B6 deri tek vitaminat C, K dhe E. Përveç kësaj, spinaqi është i pasur me antioksidantë, fitonutrientë, proteina, acide yndyrore omega-3 dhe kalcium. Me fjalë të tjera, ai është një ushqim aq i shëndetshëm sa që duhet të jetë pjesë e çdo vakti. Arrat – Nuk keni nevojë të konsumoni në baza ditore sasi të mëdha të arrave për të pasur imunitet të fuqishëm, mjafton vetëm një sasi e vogël në ditë dhe efekti do të jetë i dukshëm. Arrat përmbajnë shumë vitamina, acide yndyrore omega 3 dhe vlera të tjera ushqyese që e mbrojnë shëndetin e zemrës dhe trurit. Disa studime kanë treguar se arrat e ngadalësojnë edhe zhvillimin e sëmundjeve të alzheimerit dhe parkinsonit.
Ato mund t’i hani në mes të mesvakteve, kur ju rrëmben dëshira për të ngrënë diçka të lehtë.
Fasulja – Fasulja e shijshme është e shkëlqyeshme, sepse ajo përmban leptinë, e cila ndihmon në zvogëlimin e oreksit. Përveç kësaj, fasulja është e mbushur me vitaminë B, kalcium, kalium dhe acid folik. E gjithë kjo është e mirë për shëndetin e trurit dhe të lëkurës dhe ndihmon në uljen e shtypjes së gjakut. Gjithashtu, fasulja është e mirë në parandalimin e sulmeve në tru. Do të ishte mirë të konsumohet më shpesh, prandaj rekomandohet si një pjatë e dytë në vend të patateve – ndjenja e ngopjes do t’ju mbajë gjatë.